Habeco.si Habeco.hr PromotionalGifts.eu Habeco.co.at Habeco.co.at Habeco.ch PromotionalGifts.eu

Opće informacije o brandingu

Kratki opis tehnika brendiranja:

Tampon tisak: ova tehnika tiska primjenjiva je na gotovo sve podloge i oblike. Dizajn se prvo nanosi na metalnu tiskovnu ploču fotografskim postupkom, nakon čega se tamponom (gumom) prenosi na artikl. Različiti oblici podloga mogu se otiskivati tamponima različitog oblika. Većinu artikala moguće je tiskati u jednoj ili više boja. Većina artikala prikazanih u katalogu izrađenih od sintetičkih materijala tiska se metodom tampon tiska jer je ta tehnika najprikladnija. Keramički predmeti otisnuti tampon tiskom ne peku se na visokoj temperaturi, pa ne možemo jamčiti trajnost otiska tijekom pranja u perilici posuđa. U tu svrhu predlažemo transfer za keramičke materijale.

Tampon tisak

 

Sitotisak: tehnika je kojom se dizajn prenosi na mrežu (sito) koja ima gornji sloj osjetljiv na svjetlost. Film sprečava ultraljubičastom svjetlu da osvjetljava sito i na tim se mjestima oblikuje oblik osnove. Artikl koji želimo tiskati stavljamo pod sito, nakon čega stvaramo otisak prenoseći boju kroz mrežu. Ovom tehnikom možemo ispisivati samo ravne površine. Većinu artikala moguće je tiskati u jednoj ili u više boja. Ova je tehnika posebno pogodna za tekstil i proizvode od poliestera, poput kišobrana i torbi ... 

Sitotisak

 

Roto sitotisak: ova tehnika koristi se za ispis veće površine kemijskih olovaka, boca s vodom i ostalih okruglih predmeta. Za više informacija kontaktirajte nas.

Roto sitotisak

 

Sitotisak transfer: dizajn se tiska tehnikom sitotiska na posebnom papiru koji se naziva transfer. Taj se zatim prenosi na artikl pomoću toplinske preše. U većini slučajeva ova se tehnika koristi za tekstil i kišobrane. Neki proizvodi iz naše ponude mogu se tiskati u klasičnoj tehnici sitotiska u samo jednoj boji, a pomoću transfera možemo ih tiskati i u više boja. Sitotisak transfer koristi se i za ispis vrlo finih detalja, a dodatkom ljepila postižemo i vrlo visoku apsorpciju boja u osnovni materijal. 

Sitotisak transfer

 

Digitalni transfer: s pisačem se logotip digitalno ispisuje na posebnu foliju, koja se također može računalno izrezati u željenom obliku. Takav se transfer prenosi na predmet toplinskom prešom. Ova je tehnika korisna za sve vrste tekstilnih proizvoda, posebno u bojama i manjim serijama. Ali ne preporučujemo njegovu upotrebu na određenim materijalima kao što je  najlon, koji se koristi na kišobranima. Oblici izrađeni u različitim rezovima dodaju složenost rezanju. Zbog toga te postupke izrađujemo samo na zahtjev. U našem cjeniku oblici obreza mogući su samo na izvedbama koje omogućuju "jedan rez".

Sitotisak transfer

 

Digitalna oznaka: pisač digitalno ispisuje logotip na samoljepljivoj foliji. Ako je potrebno, naljepnica se također računalno obrezuje, nakon čega se lijepi na površinu predmeta. Oblici izrađeni u različitim rezovima dodaju složenost rezanju. Zbog toga te postupke izrađujemo samo na zahtjev. U našem cjeniku oblici obreza mogući su samo na izvedbama koje omogućuju "jedan rez".

Digitalna oznaka

 

Transfer za keramiku: na transferni papir prvo sa sitotiskom otisnemo logotip, a zatim prenosimo na keramički materijal. Artikl se zatim peče u pećnici na temperaturi višoj od 700°C. Tijekom postupka pečenja pore u keramici se otvaraju i upijaju boju. Nakon što se proizvod ohladi, boja se ne može ukloniti niti jednim uobičajenim postupkom čišćenja i pranja keramike.

Transfer za keramiku

 

Vez: tehnika je kojom se logotip šiva na artikl. Vez se koristi za kape, torbe, tekstil itd. Cijena veza ovise o broju šavova i veličini logotipa. Boja je definirana bojom niti. Maksimalan broj boja niti je 15. Za prvi vez potrebno je stvoriti program koji je također koristan za naredne vezove istog logotipa. Logotipi na cijeloj površini ili logotipi sa zlatnom i srebrnom niti skuplji su za proizvodnju.

Vez

 

Lasersko graviranje: metoda je brendiranja kod koje se dizajn utisne u materijal. Laserskom zrakom upravlja se digitalno, putem računala, tako da je rezultat vrlo kvalitetan. Boja izrađenog logotipa ovisi o osnovi i donjim slojevima obratka.

Lasersko graviranje

 

Suhi žig ili slijepi tisak: reljefnim pečatom dizajn se utiskuje u proizvod. Ova se tehnika uglavnom može koristiti na kožnim proizvodima. Na određene predmete moguće je utisnuti filmove od zlata, srebra i drugih boja upotrebom pečata koji sadrži željeni reljef. Naš cjenik ne sadrži dodatne troškove žigosanja filmova.

Suhi žig ili slijepi tisak

 

Doming: kombinacija je otiska logotipa na naljepnici i dvokomponentne epoksidne smole. Smola nije samo kristalno bistra, već i štiti donju sliku od ogrebotina i daje joj dodatnu dimenziju. Naljepnica može biti višebojna, a smola ističe logotip.

Doming

 

Digitalni tisak: tehnika je Inkjet tiska za ravne i 3D oblikovane predmete, i pogodna za gotovo sve materijale. Vaš logotip bit će digitalno ispisan izravno na predmet u izuzetno visokoj kvaliteti. Umjetničko djelo uvijek će biti tiskano u boji, a detalji mogu biti izuzetno fini i jasno vidljivi. Sve je moguće od jednostavnog teksta do slika visoke rezolucije. Tisak se vrši s velikom točnošću, što ga čini vrlo pogodnim za višebojni ispis. Također je moguće uskladiti Pantone boje i čak i tisak do rubova površine tiska, što dovodi do toga da je veličina otiska znatno veća nego kod tampon tiska. Ovisno o materijalu, može biti potrebno na artikl prvo otisnuti bijelu podlogu ili materijal prethodno obraditi.

Digitalni tisak

 

Tehnička upozorenja:

 • Ispisane boje mogu se razlikovati zbog boje pozadine proizvoda.
 • Pantone Color Guide (C) coated ljestvica trebala bi se koristiti kao referenca za boju.
 • Adhezija boje na metalnim i kromiranim proizvodima možda nije optimalna i Habeco Promotivni Pokloni ne može se smatrati odgovornim za ovaj fenomen. Zbog toga će se od vas možda također zatražiti i da potpišete izjavu o odricanju odgovornosti.
 • Na metalnim proizvodima otisak u boji može se oštetiti u dodiru s oštrim predmetima. Ovaj je fenomen vrlo vjerojatan kod metalnih privjesaka za ključeve. U takvim slučajevima predlažemo lasersko graviranje.
 • Za grube tekstilne površine ne možemo garantirati 100% pokrivenost tehnikom sitotiska. U takvim se slučajevima savjetuje sitotisak transfer.
 • Okrugli predmeti imaju ograničenu površinu za tisak.
 • Sve kape ne prihvaćaju tisak na prednjim površinama. Dobra alternativa je vez ili sitotisak transfer. Savjetujemo vam da se o tim pitanjima obratite našem Odjelu za korisnike.​

Datoteke treba slati u sljedećim formatima:

 • Vektor EPS, AI, CDR
 • Tiff, JPG: minimalna razlučivost 600 dpi za izradu linija (logotipi, grafika ...) i 300 dpi za sive i rasterske motive (slike)
 • PDF format (najkvalitetniji) bez kompresije.​

Ne možemo obrađivati dizajne razlučivosti 72 dpi ili niže!

Koristite sljedeće programe:

 • Adobe Illustrator
 • Photoshop
 • Corel Draw

Uvijek pretvorite svoje tekstove u krivulje. Opskrba filmovima ili originalnim umjetničkim djelima za fotografsku reprodukciju: Tiskana kopija za fotografsku reprodukciju, što veća i kvalitetna, crno-bijela na max. A4. Pri isporuci datoteka namijenjenih preciznom tisku više boja ili radu u boji, obratite se Odjelu za tisak u vezi potrebnih tehničkih detalja. Opskrba filmovima samo u skladu s Odjelom za tisak!

Opće informacije:

Ako je potrebno, Habeco Promotivni Pokloni pakiraju i isporučuju proizvod izvan količina navedenih na našoj web stranici. To se odnosi i na pakiranje u PVC vrećice. Sve žalbe moraju se podnijeti u roku od 14 dana od primitka robe. Nažalost, ne možemo jamčiti prihvatljivost nakon ovog roka. Habeco Promotivni Pokloni pretpostavlja da su svi isporučeni grafički predlošci bez autorskih prava ili da klijent ima ta prava regulirana i stoga tvrtka ne preuzima nikakvu odgovornost.

Roly
MOB
Anda
Anvil
ATLANTIS
Gildan
Iqoniq
Kariban
Premier
Proact
Sol’s
XD Design
Xindao