Habeco.si Habeco.hr PromotionalGifts.eu Habeco.co.at Habeco.co.at Habeco.ch PromotionalGifts.eu

IQONIQ, brend koji mijenja tekstilnu industriju

IQONIQ, brend koji mijenja tekstilnu industriju

Falsificiranje ekološke prihvatljivosti proizvoda, poznatije kao "greenwashing" je neetična praksa na koju ljudi uglavnom ne gledaju, ali je još uvijek vrlo prisutna u današnjem svijetu. To je prijevarna marketinška praksa u kojoj tvrtke namjerno daju lažne ili pretjerane ekološki prihvatljive informacije o svojim proizvodima kako bi pridobile naklonost potrošača i povećale prodaju među ekološki svjesnim kupcima.

Nažalost, ovakvo ponašanje postalo je uobičajeno za mnoge brendove koji žele poboljšati svoju reputaciju i pridobiti više kupaca. Umjesto da istinski poboljšaju svoje postupke zaštite okoliša, te se tvrtke koriste reklamnim trikovima kako bi svoje proizvode prikazale ekološki prihvatljivijima nego što stvarno jesu.

Kao potrošači, svojim odlukama o kupnji možemo pridonijeti održivijem svijetu odabirom istinski ekološki prihvatljivih proizvoda i izbjegavanjem tvrtki koje koriste greenwashing, možemo potaknuti tvrtke na usvajanje održivijih praksi i tako dodati naš udio u očuvanju planeta.

Svi proizvodi u kolekciji IQONIQ opremljeni su tehnologijom Aware™ Virtual ID

 

Što IQONIQ revolucionira

Svi želimo moći uživati u prekrasnim proizvodima koji ne štete našem planetu, ali nažalost stvarnost je često drugačija od onoga što želimo. Proizvodi koje koristimo često negativno utječu na okoliš, nanose štetu prirodi koja nas okružuje.

No, to ne mora biti tako, jer možemo učiniti neke promjene i smanjiti naš utjecaj na okoliš. Zbog toga je Iqoniq lansirao kolekciju otporne odjeće od 100% pamuka, 50% organskog pamuka i 50% recikliranih materijala.

Umjesto da označava svoje proizvode kao održive, zelene ili ekološki prihvatljive, Iqoniq želi biti transparentan u pogledu proizvodnje svoje kolekcije i umjesto da koristi takve oznake, oni nude čvrste činjenice.

Svi proizvodi u IQONIQ kolekciji opremljeni su Aware™ Virtual ID tehnologijom koja daje digitalnu putovnicu sa svim relevantnim informacijama o proizvodu i korištenim materijalima, a podatke kontrolira blockchain tehnologija

Svi proizvodi u kolekciji IQONIQ opremljeni su tehnologijom Aware™ Virtual ID

 

Kako nastaju IQONIQ proizvodi

Reciklirani pamuk koji se koristi u IQONIQ proizvodima napravljen je od postkonzumnog otpada prikupljenog iz raznih tkanina i tvornica, koji je u prošlosti bio odbačen na nekontroliran i neodrživ način. Otpad se ručno čisti od stranih materijala, no neke nečistoće ipak mogu ostati.

Te nečistoće poboljšavaju prirodu recikliranog proizvoda i treba ih promatrati kao prednost, a ne nedostatak. Konačna nijansa reciklirane pamučne tkanine ovisi o bojama otpada, što ovoj vrsti proizvoda daje dodatni šarm.

Kako su vlakna proizvedena od recikliranog pamučnog otpada prekratka i nedovoljno čvrsta, miješaju se s visokokvalitetnim organskim pamučnim vlaknima. Time se povećava čvrstoća pređe i osigurava bolja kvaliteta tkanine. Zbog toga su IQONIQ proizvodi sastavljeni od 50% recikliranog pamuka i 50% organskog pamuka.

Mješavina recikliranog i organskog materijala omogućuje korištenje tekstilnog otpada koji bi inače završio na odlagalištima. U isto vrijeme, ovo čuva prirodne resurse ostavljajući više prostora za uzgoj drugih usjeva, poput organskog pamuka.

Sirovine koje se koriste u IQONIQ proizvodima su certificirane:

  • Reciklirani pamuk certificiran je prema Globalnom recikliranom standardu, koji je certificirao Control Union 116221.
  • Organski pamuk certificiran je prema Standardu organskog sadržaja, koji je potvrdio Control Union 116221.

Boje su iznimno važan faktor u tekstilnoj industriji. Iqoniq proizvodi dostupni su u širokoj paleti s tri vrste atraktivnih boja: neobojeni vrijesak, obojene boje i sezonske boje. Za Heather boje, postupak bojanja je eliminiran jer se reciklirani pamuk u postojećoj boji miješa s neobrađenim organskim pamukom, stvarajući prekrasan Heather mélange efekt.

Postupak bojenja je eliminiran za Heather boje

Upotreba recikliranog pamuka sama po sebi štedi dragocjene resurse, no ušteda je još veća kod neobojanih materijala. Obojene boje savršene su osnove - za svaki dan, bilo gdje. A sezonske boje su boje u trendu, upečatljive boje koje odmah privlače pozornost. Provjerite široku ponudu Iqoniq boja.

 

Otkrijte svijet IQONIQ - odjeće za svaki dan

Općenito, IQONIQ se nada da će biti pionir u smanjenju utjecaja modne industrije na okoliš pružajući transparentnost i čvrste činjenice o svojim proizvodima, koristeći održive materijale i procese te nadahnjujući potrošače da donesu informirane odluke. U početnoj selekciji ponuđeni su sljedeći artikli:

 

Majica kratkih rukava od recikliranog pamuka ležernog i udobnog kroja, ključni je svakodnevni odjevni predmet za sve. Ovaj odjevni predmet prikladan je za nošenje tijekom cijele godine.

Ima okrugli izrez, kratke rukave i 1x1 ravno rebro na ovratniku, što mu daje dodatnu notu elegancije. Lijep završni detalj je mala Iqoniq etiketa koja se nalazi u bočnom šavu.

Majica je izrađena od 100% pamuka, 50% recikliranog i 50% organskog materijala, gustoće 180 g/m². Bez miješanja s plastikom kao što je poliester, može se lako reciklirati u nove pamučne proizvode nakon uporabe.

IQONIQ majica Bryce i Manuel

 

Uniseks polo majica od Pique pamuka savršen je izbor za svaku priliku i godišnje doba. Ležeran kroj čini ovu polo majicu omiljenom za korporativna događanja i promotivne prilike. Također je svestran odjevni predmet, jer se može nositi i ležerno i dotjerano, ovisno o tome kako se kombinira.

Polo majica ima prednji izrez s dva gumba u odgovarajućim bojama, 1x1 ravno rebro na ovratniku i rubovima rukava te malu Iqoniq etiketu na bočnom šavu, koja se ističe kao lijep završni detalj.

Sastav materijala je 100% pamuk, 50% recikliran i 50% organski, u 220 g/m². Budući da se ne miješa s plastikom, može se reciklirati u nove proizvode od pamuka nakon njegovog vijeka trajanja.

Udoban materijal i fleksibilan kroj čine ovu polo majicu savršenom za svakoga tko traži kvalitetan i održiv odjevni predmet.

IQONIQ Yosemite polo majica od recikliranog pamuka

 

Pulover s kapuljačom ili bez kapuljača neizostavan je dio svake garderobe, pružajući udoban osjećaj udobnosti.

Opušteni kroj sa spuštenim ramenima i širokim dugim rukavima omogućuje savršeno opuštanje. Dvoslojni džemper ima 2x2 rebra na rubu i manžetama, što mu daje jedinstven izgled. Obrubi u odgovarajućim bojama i mala Iqoniq etiketa u bočnom šavu pružaju lijepe završne detalje.

Sastavljen od 100% pamuka, 50% recikliranog i 50% organskog materijala, u 340 g/m², bez miješanja s plastikom, može se reciklirati i ponovno upotrijebiti u proizvodima od pamuka nakon upotrebe.

IQONIQ pulover sa ili bez kapuljača

 

Unisex pamučne trenirke savršene su za udobno i udobno nošenje. Ovaj jogger ima pravilan kroj s elastičnim pojasom s 1x1 ravnim rebrom. Unutrašnjost je od mekanog brušenog flisa za dodatnu udobnost.

Uzica, ušica i uzica iste su boje kao tkanina, a mala Iqoniq etiketa u bočnom šavu lijep je završni detalj.

Sastav je 100% pamuk, 50% recikliran i 50% organski, u 340 g/m². Kao i svi IQONIQ proizvodi, trenirka ne sadrži plastiku, pa se na kraju životnog vijeka može reciklirati u nove pamučne proizvode.

IQONIQ Unisex trenirka od pamuka

 

Habeco promotivni darovi ponosni je distributer robne marke IQONIQ te vam nudimo sveobuhvatnu informativnu i potporu pri kupnji. Na sve proizvode možemo otisnuti ili izveziti prema Vašem grafičkom nacrtu. Ako vaša tvrtka još nema vlastiti grafički predložak, nema problema - naš odjel dizajna rado će vam pomoći da ga izradite.

Svaki IQONIQ proizvod dolazi s jedinstvenim QR kodom koji će vam omogućiti pristup namjenskoj digitalnoj putovnici proizvoda, a 2% prihoda od svakog prodanog proizvoda bit će donirano Water.org.

 

Nitko ne želi nositi nešto što šteti okolišu

Tko želi nositi odjeću koja šteti našem planetu? Zasigurno se nitko ne želi osjećati krivim kada obuče svoj omiljeni par traperica ili džempera. No, iako toga možda nismo svjesni, svaka kupnja koju obavimo ima utjecaj na okoliš. Stoga je vrijeme da preuzmete odgovornost i odaberete proizvode koji jamče održivu budućnost.

Modna industrija je druga industrija koja najviše zagađuje okoliš u svijetu. Ovaj sektor ima ogroman utjecaj na okoliš i svojim proizvodnim procesima i distribucijom doprinosi negativnom utjecaju na planet.

Međutim, postoji mnogo načina na koje moda može postati ekološki prihvatljivija. Mnoge tvrtke već koriste prirodne i održive materijale, ponovno koriste i recikliraju odjeću te provode etičku proizvodnju. A potrošači mogu pridonijeti održivijoj modi odabirom odjeće od prirodnih materijala i podržavanjem tvrtki koje nastoje poslovati na ekološki prihvatljiv način.

Vrijeme je za odgovoran izbor proizvoda koji jamče održivu budućnost.

Učiniti tekstilnu industriju održivijom dug je proces, ali zajedničkim radom potrošača i proizvođača možemo utjecati na pozitivne promjene u industriji i održati zdrav i održiv planet za buduće generacije.

Iqoniqova misija je nadahnuti cijelu industriju odjeće da postane transparentnija u smanjenju svog utjecaja na okoliš. I motivirati potrošače da donose informirane odluke o odjeći koju nose i da budu svjesni njezinog utjecaja na okoliš.

Roly
MOB
Anda
Anvil
ATLANTIS
Gildan
Iqoniq
Kariban
Premier
Proact
Sol’s
XD Design
Xindao