Habeco.si Habeco.hr PromotionalGifts.eu Habeco.co.at Habeco.co.at Habeco.ch PromotionalGifts.eu

Kako odabrati najbolje polo majice za vašu tvrtku

Kako odabrati najbolje polo majice za vašu tvrtku

Promotivne polo majice su uvijek odličan izbor za reklamiranje vaše tvrtke ili brenda. Popularne su i svestrane, zbog čega ih korisnici vole nositi u raznim prilikama, od poslovnih sastanaka i sportskih događaja do ležernih druženja. Prve polo majice nosili su britanski vojnici u 19. stoljeću, a ime su dobili po igri polo koja potječe iz Indije.

Jako su pristupačne, što ih čini boljim izborom od nekih drugih vrsta promotivnih darova. Prilikom odabira promotivnih polo majica uzmite u obzir materijal, veličinu, boju i druge čimbenike koji mogu utjecati na udobnost i izgled. Korištenjem promotivnih polo majica možete učinkovito promovirati svoju tvrtku i potaknuti interes za vaš brend.

Na poveznici je naš asortiman polo majica prikladne za promotivne poklone ili kao radna odjeća.
 

Polo majice kao radna odjeća

Polo majice također su se pokazale izvrsnim izborom radne odjeće u raznim profesionalnim okruženjima. Udobne su, praktične i svestrane što ih čini prikladnim, kako za muškarce, tako i za žene. Mogu biti elegantne i udobne u isto vrijeme, što ih čini i prikladnom formalnom odjećom u gotovo svim profesijama.

Izvrstan primjer korištenja polo majica kao radne odjeće je u ugostiteljstvu. Prikladne su za kuhare, konobare i ostalo osoblje u ugostiteljstvu jer su udobne, lake za održavanje i atraktivnog izgleda. Lako se kombiniraju s drugim komadima radne odjeće, poput kuharske kape, kuharskih hlača ili jakni.

Polo majice kao radna odjeća
 

Polo majice također mogu pomoći u stvaranju jedinstvenog izgleda za uposlenike, jer svi uposlenici mogu nositi istu majicu s logotipom tvrtke. Ovo uveliko doprinosi korporativnom identitetu tvrtke.

Više o upotrebi majica u ugostiteljstvu možete pronaći na našem blogu „Elegantno odjeveni konobari donose veću zaradu”.

Polo majice su također odličan izbor za radnu odjeću u sportskom sektoru. Mogu ih nositi sportaši, navijači, treneri, suci i drugo osoblje jer su udobne i jednostavne za nošenje, a izgledaju profesionalno. Polo majice se mogu koristiti i kao promotivno sredstvo u sportu na način da im se na ovratnike ili prsa otisne logo tvrtke ili brenda koji želimo promovirati. Oglašavanje na sportskim događajima je, prema mnogim studijama, jedna od najuspješnijih mogućih marketinških taktika.

U svakom profesionalnom okruženju, polo majice mogu pridonijeti udobnosti i profesionalnom izgledu vaših zaposlenika. Kupnjom kvalitetnih polo majica možete osigurati zadovoljstvo svojih zaposlenika, a ujedno pokazati da Vam je stalo do njihove dobrobiti i uspjeha Vaše tvrtke.

Prilikom odabira polo majica za radnu odjeću važno je uzeti u obzir materijal, veličinu, boju i druge čimbenike koji mogu utjecati na udobnost i izgled. Korištenjem polo majica kao radne odjeće možete osigurati ugodnu i profesionalnu prezentaciju svoje tvrtke.
 

Roly Monza sportske polo majice
 

Od kojeg materijala trebaju biti izrađene promotivne polo majice?

Promotivne polo majice mogu biti izrađene od različitih materijala, ovisno o vašim potrebama i željama kao i vašem budžetu. Najčešći materijali za polo majice su pamuk, poliester, spandex, te mješavine ovih materijala. Nabrojimo neke bitne činjenice o materijalima od kojih se izrađuju reklamne polo majice.

  • Pamučne polo majice su najpopularnije jer su udobne, prozračne i lake za održavanje. Također su izdržljive i ne istežu se previše. Za polo majice najčešće se koristi pique pamuk, materijal s blagim uzorkom u teksturi, koji se može prepoznati po malim, okomitim rupicama na površini tkanine.
  • Pique pamuk je poznat po svojoj izdržljivosti i sposobnosti da se ne rasteže, što ga čini izvrsnim materijalom za polo majice. Osim toga, pique pamuk je prozračan i ugodan za nošenje.
  • Poliesterske polo majice su izrađene od poliestera, izdržljivog, nerastezljivog i sintetičkog materijala. Polo majice od poliestera izvrsne su za sportske aktivnosti jer ne prijanjaju uz tijelo i stoga su vrlo udobne za nošenje.
  • Postoji nekoliko vrsta poliestera koji se koriste za izradu polo majica. Jedan od najčešćih je mikro poliester koji je izrađen od tanjih poliesterskih vlakana te je stoga mekši i prozračniji. Druga vrsta je poliester s visokom propusnošću zraka, koji je dizajniran da omogući dobru ventilaciju i stoga je još udobniji za nošenje.
  • Poliesterske polo majice također se mogu pomiješati s drugim materijalima kao što su elastan ili pamuk kako bi se poboljšala njihova udobnost i elastičnost. Također, poliesterske polo majice mogu se izraditi s raznim dodacima poput reflektirajućih traka ili zaštite od sunca kako bi se poboljšala njihova funkcionalnost.

Mogućnosti odabira materijala promotivnih polo majica su brojne, stoga je važno odabrati onaj koji će najbolje odgovarati vašim potrebama i preferencijama. Naravno, još više informacija o materijalima dobit ćete od naših djelatnika koji će s Vama rado podijeliti naša iskustva.
 

Boja promotivnih polo majica vrlo je važna

Boja promotivnih polo majica vrlo je važna
 

Prilikom odabira boje promotivnih polo majica važno je razmisliti koju poruku želite poslati okolini svojim promotivnim polo majicama.

Ako vaša tvrtka ili brend ima određenu boju kao cjelokupni imidž, vjerojatno je najbolja opcija odabrati polo majice u tim bojama. To će pomoći u održavanju kontinuiteta vaše slike i povećati vidljivost vašeg brenda.

Međutim, ako tražite nešto ekstravagantnije ili vaš brend nema određenu shemu boja, možete razmisliti o korištenju boja koje su u trendu ili odabrati boje koje su povezane s vašom tvrtkom ili proizvodima. Na primjer, ako imate tvrtku koja prodaje ekološki prihvatljive proizvode, možete odabrati zelenu boju za svoje polo majice.

Važno je da kada birate boje imate na umu da su neke boje prikladnije za određene prilike od drugih. Primjerice, crne ili tamnoplave polo majice možda su prikladnije za radne sastanke, dok su pastelne boje prikladnije za ležerna druženja.

Uvijek je dobro isprobati različite boje i posavjetovati se s našim stručnjacima za dizajn, kako biste odabrali one koje će najbolje odgovarati vašim potrebama.
 

Kratki ili dugi rukav?

Odgovor na ovo pitanje uveliko ovisi o vašim potrebama, godišnjem dobu kada ćete distribuirati polo majice, kao i o prirodi posla, ukoliko polo majice koristite kao zaštitno sredstvo na poslu.

U ponudi imamo obje vrste polo majica renomiranih brendova na koje također možemo tiskati ili uvezati. Poveznice za polo majice kratkih rukava i poveznice za polo majice dugih rukava.
 

Polo majice Roly Estrella dugih rukava
 

Koje bi trebale biti veličine promotivnih polo majica?

Polo majice moraju prijanjati uz tijelo, te ni na koji način ne smiju visiti. Naravno, ne smiju biti ni preuske. Budući da su polo majice moderan odjevni predmet, veličina je vrlo važna, posebno ako ćete ih koristiti kao radnu odjeću.

Naš savjet je da prije narudžbe zatražite uzorke veličina koje bi kolege trebali isprobati kako biste mogli naručiti polo majice odgovarajućih veličina. Ovo je posebno važno ako namjeravate personalizirati polo majice.
 

Kako odabrati brendiranje promotivne polo majice

Najčešće tehnike brendiranja promotivnih polo majica su:

  • Sitotisak, gde se boja prenosi direktno na polo majice putem sita, ili štampa transfer presama, gdje se boja prvo prenosi na poseban papir, nakon čega se otiskom prese prenosi na tkaninu. Ove dvije tehnike su pristupačne, ali cijena raste proporcionalno s brojem boja otiska. Stoga, u takvim slučajevima, vez postaje pristupačniji.
  • Digitalni tisak, gdje se boja može izravno nanijeti na polo majicu s DTG (direct-to-garment) pisačem. Druga vrsta digitalnog tiska je kada se logo najprije otisne na posebnu foliju pomoću printera, koji se kasnije toplinskom presom otisne na polo majicu. Ove dvije tehnike prikladne su za male količine ili dizajne s mnogo boja.
  • Vez logotipa ili reklamne poruke na promotivnim polo majicama najčešća je tehnika brendiranja, jer dodaje ekskluzivnost i eleganciju polo majici zbog svoje izdržljivosti i elegantnosti. Ova tehnika se izvodi na posebnim strojevima koji pomoću konca izvezuju logo u majicu. Vez je najdugovječnija tehnika označavanja polo majica.

Vrlo često polo majice su i personalizirane, odnosno dodaje se ime ili prezime, ili neko drugo osobno svojstvo osobe koja će nositi majicu. Personalizirane polo majice posebno su učinkovit promotivni alat jer su osobne i povećavaju vjerojatnost da će primatelj uživati noseći ih.
 

Primjer veza na polo majicama
 

Još nekoliko savjeta za održavanje promotivnih polo majica

Kako bi vaše promotivne polo majice izgledale svježe i dugo se koristile, važno je da se pravilno održavaju. Evo nekoliko naših savjeta za održavanje:

  • Slijedite upute na etiketi vaše polo majice. Čak i ako su majice s printom, nemojte ih prati na visokoj temperaturi. Kako bi vaša polo majica što dulje izgledala kao nova, dobro je okrenuti je naopako prije pranja. Majice perite zajedno s rubljem iste ili slične boje.
  • Polo majice sušite na zraku ili u sušilici, no važno je sušiti ih na niskim temperaturama, kako biste spriječili gužvanje ili skupljanje tkanine. Strojno sušenje se posebno ne preporučuje za pamučne majice.
  • Čuvajte polo majice u dobro prozračenom prostoru, u ormaru ili na policama. To će spriječiti da majice upiju vlagu i time poprime neugodan miris. Izbjegavajte skladištenje u vrećicama.
  • Nikada nemojte peglati majice neposredno na tisak, jer će tek tada izgubiti na kvaliteti. Ako morate ispeglati majicu, okrenite je naopačke prije peglanja.

Slijeđenje uputa na etiketi i općih savjeta za održavanje pomoći će vašim promotivnim polo majicama da dugotrajno ostanu u dobrom stanju. Time će služiti i namjeni za koju ste ih kupili.
 

Brendiranje promotivnih polo majica
 

Kako biste saznali više o korisnim promotivnim i poslovnim darovima, pročitajte naše slične blogove:

Promotivne boce za vodu – što je dobro znati prije kupnje?

Promotivni kišobrani, vaši putujući reklamni panoi

Razlozi zašto svi vole promotivne ručnike

5 razloga zašto vašoj tvrtki trebaju promotivni ruksaci

Roly
MOB
Anda
Anvil
ATLANTIS
Gildan
Iqoniq
Kariban
Premier
Proact
Sol’s
XD Design
Xindao