Habeco.si Habeco.hr PromotionalGifts.eu Habeco.co.at Habeco.co.at Habeco.ch PromotionalGifts.eu

Poslovni i promotivni darovi povećavaju prodaju

Poslovni i promotivni darovi povećavaju prodaju

Kad uđete u privatni život svog klijenta, pogodili ste bit dobrog oglašavanja. Dodajući korisnost i posljedično zadovoljstvo, već ste blizu savršenstva. Sada dobro razmislite koja vrsta oglašavanja može ponuditi takve osjećaje vašim kupcima? Koja vrsta promocije može lako postići ove ciljeve, istovremeno gradeći lojalnost i ističući vrijednosti? Štoviše, još nismo spomenuli činjenicu da će vaš logotip ili reklamna poruka stalno biti u očima primatelja i njegove okoline. To nije sve! Promotivni i poslovni darovi, prema istraživanjima, ujedno su i najjeftiniji oblik oglašavanja.

Jesen je posljednji put da tvrtke sastavljaju i odobravaju proračun za narednu godinu. I na kraju, ali ne najmanje važno, svaki neovisni poduzetnik zna da, ako želi zarađivati u sljedećoj financijskoj godini, prvo mora znati kako će trošiti novac namijenjen promociji i razvoju svog poslovanja. Poslovni i promotivni darovi nikada nisu bili samo  izjava zahvalnosti i poštovanja, već puno više. Kao graditelji poslovnih odnosa, oni imaju značajan utjecaj na vidljivost i oglašavanje vašeg poslovanja, a time i na vašu zaradu.

Daleko od očiju, daleko od srca

Ova stara izreka posebno vrijedi za odnose s vašim poslovnim partnerima i kupcima. Ne vjerujete? Pogledajte svoj ured, pogledajte stol i otvorite ladice. Koliko ste promotivnih proizvoda s logotipom ili promotivnom porukom našli? Tako je! Svatko od nas na godišnjoj razini dobiva puno promotivnih predmeta i poslovnih darova. Ali kako znati da ste se svojim promotivnim ili poslovnim darovima dobro plasirali na tržište? Kako možete znati da je vaš brend još uvijek na umu poslovnog partnera i kupca i kako stojite u usporedbi s darovima konkurencije? Evo nekoliko razloga zbog kojih vjerujemo da svaka marketinška strategija mora uključivati i promotivne proizvode kao dio godišnjeg plana koji će vam pomoći da zaradite.

Promotivni darovi

Učinkovit, jeftin marketing

Male tvrtke, koje mogu samo sanjati velike reklamne kampanje na svim glavnim medijskim kanalima, vrlo su svjesne toga. Ali mudri znaju da i dalje mogu postići svoje marketinške ciljeve. Kako? Uz znatno nižu kampanju cijena promotivnih proizvoda i poslovnih darova. Kao što možete provjeriti na našoj web stranici, postoji mnogo pristupačnih proizvoda koji će pokrenuti učinkovitu promociju vašeg poslovanja. Ali nemojte misliti da niska cijena proizvoda znači nizak, mali učinak na primatelja. Suprotno tome, prema PPAI-u (The Promotional Product Association International), poslovni i promotivni darovi zauzimaju šesto mjesto u marketinškim aktivnostima uspješnih tvrtki širom svijeta. Nije ni čudo, oni su izuzetno učinkoviti ambasadori tvrtke ili marke u svim generacijama.

Neposredna svijest o brandu

Markiranje znači da se potrošači mogu odmah prisjetiti vašeg poslovanja, proizvoda ili usluga kada primijete vaš logotip ili promotivnu poruku na proizvodu. To je jedan od ključnih razloga zašto se dobar dio proračuna ulaže u promotivne proizvode i poslovne darove. Jeste li znali da potrošači u prosjeku zadrže promotivne proizvode najmanje 6 mjeseci a i do godinu dana? Svaki put kad vaš kupac pogleda vaš proizvod, utisnuli ste mu poruku u sjećanje. Takvi dugotrajni učinci vrlo su rijetki u bilo kojoj drugoj vrsti oglašavanja.

Promotivni proizvodi

Djeluje poput vaše posjetnice

Zadatak posjetnica je predstavljati vas, vašu tvrtku i njene proizvode potrošačima i potencijalnim poslovnim partnerima. Promotivni proizvodi i poslovni darovi također djeluju manje-više na isti način, ali s boljim rezultatima. Prema istraživanju PPAI, čak 8 od 10 ispitanika sjeća se poruke na promotivnom proizvodu. Također, 8 od 10 ispitanika odgovorilo je da se je o tvrtki, nakon dobivanja promotivnog dara, raspitalo na Internetu. Iskoristite ove podatke, odaberite promotivne artikle i mi ćemo ispisati vaše logotipe, QR kodove, promotivne poruke, ... gotovo da nema limita!

Premium darovi = Besplatan tisak!!

Otkrijmo još jedan izvrstan dio PPAI istraživanja. Čak 83% ispitanika odgovorilo je da je vjerojatnije da će imati posla s tvrtkom od koje su dobili promotivni ili poslovni dar. Stoga nemojte odgađati i čim prije napišite popis svih svojih poslovnih partnera, te postavite proračun za promotivne aktivnosti. Zatim pregledajte izbor naših premium poslovnih i promotivnih darova, za koje vam sada nudimo posebnu pogodnost: BESPLATAN TISAK! Odabrani predmeti izvrsna su prilika za dobivanje zaista dobrih poslovnih darova po vrlo pristupačnoj cijeni.

Za sve odabrane proizvode rado ćemo otisnuti vaš logotip ili reklamnu poruku BESPLATNO, bilo gdje je to tehnološki moguće bez dodatnog rada. Pošaljite nam svoj upit i rado ćemo vam pripremiti prijedlog i nacrt tiska.

OPREZ: Akcija vrijedi kada kupite minimalne količine navedene na stranici proizvoda za svaki artikl i samo dok zalihe ne budu rasprodane. Na stranicama proizvoda odabranih darova pronaći ćete i sve podatke o vrsti tiska i broju besplatnih boja. Naše dugogodišnje iskustvo i više od 10.000 zadovoljnih kupaca je jamstvo za kvalitetu proizvoda i tiska. 

Tiskani promotivni predmeti

Nekoliko brzih savjeta

  • Ne pretjerujte s količinom podataka na darovima. U većini slučajeva dovoljni su logotip i web stranica. Jeste li ikada primijetili logotip Coca Cole i njihov telefonski broj u nastavku?
  • Kvaliteta bi trebala biti prije količine. Korisni i visokokvalitetni promotivni darovi nisu nužno skupi. Potvrda ove teze je gore predstavljena akcija.
  • Ne inzistirajte na korporativnim bojama, jer vas one ponekad mogu odvesti na tanak led. Pročitajte više o Poslovnim darovima i Psihologiji na našem blogu.
  • Poklanjajte darove tijekom cijele godine. Vremena kada su se poslovni i promotivni darovi davali samo za Novu godinu davno su prošla.
  • Planirajte kupnju i dostavu na vrijeme. Vjerujte nam, isplati se!

Ako vas još nismo uvjerili da su poslovni i promotivni darovi učinkovita i povoljna promocija, ostanite s nama. Prije ili kasnije saznat ćete!

Želite saznati više o poslovnim darovima? Preporučujemo da pročitate naš blog Poslovni darovi - što trebate znati o njima i o darivanju.

 

Roly
MOB
Anda
Anvil
ATLANTIS
Gildan
Iqoniq
Kariban
Premier
Proact
Sol’s
XD Design
Xindao