Habeco.si Habeco.hr PromotionalGifts.eu Habeco.co.at Habeco.co.at Habeco.ch PromotionalGifts.eu

Elegantno odjeveni konobari donose veću zaradu

Elegantno odjeveni konobari donose veću zaradu

Sjedenje u ugodnom društvu uz dobru kavu, piće ili obrok događaj je za kojeg svi vole naći vrijeme. A ako imamo izbora, definitivno uvijek odaberemo lijepo, ugodno mjesto na kojem će osoblje biti ljubazno i uslužno, a u pravilu sigurno i ukusno i jednolično odjeveno. Gotovo u cijelom svijetu ovo je standard, koji pokazuje razinu kvalitete restorana, ozbiljnost i svijest vlasnika o načinu poslovanja i profesionalni odnos prema svojim kupcima i posjetiteljima. Mogli biste reći da takva ugostiteljska odjeća košta puno, ali to nije istina. Takva investicija uopće nije velika i sigurno se vrlo brzo isplati natrag. A na današnjem blogu predstavit ćemo vam hrpu rješenja koja će podržati tu našu tvrdnju.

 

Konobarske radne majice

Krenimo od konobara koji ujedno i najviše upadaju u oči, a samim time i prvi su koji ostavljaju dobar ili manje dobar dojam. Svakako se sjećate pariških ili talijanskih konobara, njihove elegancije i stila s kojim vam poslužuju kavu, koja je inače nekoliko puta skuplja nego drugdje. I nemojmo se zavaravati, takva usluga na razini nije slučajna i sigurno nije besplatna, već pažljivo promišljen poslovni potez. U barovima u kojima se poslužuje bolje i sa stilom cijene su također više, pa se čak, kao što smo već rekli, ulaganje u "uniformu" brzo isplati. Već jednolično odjeveno osoblje, u klasičnim majicama, koje su sve iste boje, daje lokalu pečat i vidljivost među gostima. Vjerujte, čak i tako mala stvar vašem će poslu definitivno dati novu dimenziju. Ako želite višu razinu, predlažemo kvalitetnu polo majicu, u ženskom ili muškom modelu, koju možete dobiti po cijeni od tri kave. Ovratnik definitivno čini svoje i daje majici ozbiljniji i elegantniji izgled. U većini slučajeva polo majica je upravo pravo rješenje, koje je također ugodno za zaposlenike zbog udobnosti.

Konobarske radne majice

 

Košulje kao radne uniforme

Naravno, čak i uz razinu kvalitete bara, raste i standard uniformi zaposlenika. U boljem caffe baru ili restoranu prikladno je odjenuti osoblje u radne košulje izrađene od trajnog materijala, koje stoga izgledaju prikladno dulje vrijeme, usprkos čestom pranju i glačanju. Ako majicama ili košuljama dodate i ugostiteljsku pregaču, vaši će zaposlenici izgledati vrlo blisko spomenutim pariškim i talijanskim kolegama. Ovim ste, barem što se tiče elegantnog osoblja, dosegli razinu na kojoj vaše cijene mogu biti malo veće od konkurencije.

Košulje kao radne uniforme

Često postoji dilema treba li odjeća za konobare biti izrađena od 100% pamuka ili bi materijal trebao biti mješavina pamuka i poliestera. Moramo priznati da nema lakog odgovora. Prednosti su s jedne i s druge strane. Pamuk je prirodni materijal i zato se bolje nosi, dok se mješavine, s druge strane, lakše održavaju, bolje nose i traju dulje. Ali ako moramo, odlučili bismo se za blagu mješavinu pamuka i poliestera, i napravili kompromis između prirodnog i umjetnog materijala. Ovdje također treba dodati da poliesteri, tj. umjetni materijali postaju i već jesu sve sličniji prirodnim materijalima, kako u smislu dodira, tako i u smislu nošenja.

 

Kuharska kapa i što već

Prošla su vremena kad su se kuhari skrivali negdje straga. Danas su mnoge kuhinje vidljive gostima, što im daje dodatni osjećaj doma. Zbog toga je za kuhare i ostale radnike u kuhinji još primjerenije da budu “pristojno” odjeveni. Cijena kvalitetne i udobne bijele majice teško premašuje cijenu jedne kave, pa se morate složiti s nama da u ovom segmentu poslovanja zaista ne vrijedi štedjeti. No, ako kuharu možete dodati i pamučnu kuharsku kapu, po zaista vrlo pristupačnoj cijeni, to će samo naglasiti vaš profesionalni pristup u kuhinji. Međutim, zbog posebnih uvjeta u kuhinji, kuharska odjeća mora biti izrađena od 100% češljanog pamuka, jer samo takva pruža potrebnu udobnost.

Kuharska kapa i što već

Toplo se preporučuje da se na gore spomenute artikle otisne ili izveze logotip ili reklamna poruka, što dodatno naglašava marku vašeg restorana. U većini slučajeva dovoljan je pristojan vez, ali naravno, često se vrši i tisak, pogotovo kada želimo nešto istaknuti, a zbog toga su i dimenzije logotipa veće. Strah da tisak ne bi bio izdržljiv suvišan je, naravno, ako se tisak radi korektno i profesionalno, a održavanje provodi prema uputama na ušivenoj etiketi. Naše 30-godišnje iskustvo jamstvo je da znamo kako te stvari raditi.

Pregače konobara

 

Kvalitetna radna odjeća nije trošak

Ne smijemo zaboraviti još jedan aspekt. Zaposlenici kojima poslodavac nudi kvalitetnu i udobnu radnu odjeću zasigurno osjećaju veći osjećaj pripadnosti tvrtki, a njihova dobrobit na poslu je definitivno bolja, što, uostalom, i nije zanemarivo. Znate, da zadovoljan radnik postiže bolje rezultate. I nije li to suština svega?

Ujednačeno, elegantno odjeveno osoblje svakom posjetitelju ostavlja dojam da dolazi u bar gdje znaju kako se stvari poslužuju. Nije zanemarivo da je prvi dojam najčešće uvjetovan cjelokupnim iskustvom posjeta i korisničkim iskustvom. Stoga sa sigurnošću možemo reći da je ulaganje u uniforme vašeg osoblja jedno od najisplativijih u vašem poslu. Naravno, čak i lijepa odjeća ne može zamijeniti aroganciju, lošu uslugu i druge nedostatke.

Kvalitetna radna odjeća nije trošak

I ovaj savjet! Imate li dostavu hrane kući, traže li vaši kuhari kuhinjske sastojke na tržnici ili u trgovinama, ide li vaša tajnica u banku ili ima neki drugi posao? Zašto ih tijekom toplijih dana ne biste odjenuli u lijepu majicu ili tijekom hladnijih u jaknu ili prsluk s vašim logom. To će postići mnoge pozitivne učinke, od promocije, do profesionalnog izgleda zaposlenika, uz vrlo malo ulaganja. Samo pomislite!

Jesmo li pobudili vaše zanimanje svojim prijedlozima i argumentima? Imate li još neko pitanje ili vam treba ponuda? Kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći i savjetovati.

Jeste li odlučni u namjeri da kupite uniforme za svoje zaposlenike, ali ne znate treba li upotrijebiti tisak ili vez na njima? Na našem blogu Tisak ili vez na tekstilu odgovorili smo na većinu ovih pitanja.

 

Roly
MOB
Anda
Anvil
ATLANTIS
Gildan
Iqoniq
Kariban
Premier
Proact
Sol’s
XD Design
Xindao