Habeco.si Habeco.hr PromotionalGifts.eu Habeco.co.at Habeco.co.at Habeco.ch PromotionalGifts.eu

Majica s printom koristan je poklon za promociju!

Majica s printom koristan je poklon za promociju!

Često ste suočeni s dilemom koji poklon za promociju odabrati kako biste maksimalno povećali učinak poklona. Da bi vaša reklamna kampanja bila uspješna, poklon mora biti koristan i kvalitetan, kako bi ga primatelji poklona koristili. Mora imati odgovarajuću površinu za tiskanje kako bismo na nju mogli postaviti reklamnu poruku, a bonus je ako će primatelj poklona koristiti poklon na otvorenom, među ljudima, jer će se tako proširiti vaša reklamna poruka.

Ako je artikal još i cjenovno pristupačan i možemo si priuštiti veću količinu, pronašli smo savršen poklon za promociju. A sve navedeno ostvarit će vam se ako se odlučite za  majice s printom, koje često nazivamo i promotivne majice.

Gotovo svi kod kuće imamo pokoju promotivnu majicu u ormaru. Njena korisna vrijednost uvelike ovisi o njenoj kvaliteti. Što je majica kvalitetnija, veća je vjerojatnost da će je primatelj poklona nositi i tako širiti našu promotivnu poruku ili brend. Stoga je kupnja jeftinih i nekvalitetnih majica loša poslovna odluka.
 

Kakva je dobra promotivna majica?

Prvo mjerilo kvalitete promotivnih majica je materijal od kojeg su izrađene. U većini slučajeva majice s printom izrađuju se od pamuka kojem ponekad dodamo i pokoji posto elastana kako bi majica bolje pristajala uz tijelo. Kako se sve više tvrtki zalaže za ekološki prihvatljive tehnologije, poželjno je da se pamuk uzgaja organski.

Upijanje i brzo sušenje tkanine vrlo su važni kod sportskih promotivnih majica pa su u većini slučajeva ove majice izrađene od dry fit poliestera.

Jeste li znali da se u svijetu svake godine proda više od 2 milijarde majica?
 

Jeste li znali da se u svijetu svake godine proda više od 2 milijarde majica?

Drugi važan kriterij je težina materijala u GSM (grams per square metre), što nam pokaže koliko je materijal kompaktan. Obično su promotivne majice između 150 i 190 GSM.

Za kvalitetne promotivne majice standardan je i bočni šav koji sprječava vrtloženje majice, a ovratnik mora biti četveroslojni kako se ne bi rastezao.

Dakle, da ukratko rezimiramo. Kvalitetna promotivna majica je:

  • Izrađena od 100% organski uzgojenog pamuka.
  • Težina materijala je između 150 i 190 GSM.
  • Majica ima bočni šav.
  • Majica ima četveroslojni ovratnik.

Još više zanimljivosti i savjeta na ovu temu možete pronaći u našem postu Kako izgleda dobra promotivna majica?

Promotivna majica je putujući pano.

Sljedeća činjenica koja govori u prilog majici kao vrlo praktičnom poklonu za promociju je velika površina pogodna za nošenje reklamne poruke. Vrlo je malo artikala koji omogućuju brendiranje na gotovo cijeloj površini i vrlo je malo poklona koji svojim korištenjem omogućuju tako jaku vidljivost i time širenje željene poruke. Nije malo njih koji majicu nazivaju i putujući pano.

Praktično, majica se može tiskati na cijeloj površini, uključujući i unutrašnjost. A zbog velike površine moguće je osmisliti i kvalitetnu poruku koja je neophodna na dobroj majici. Jer što je majica kvalitetnija i dobro dizajnirana, odnosno modernija i ugodnog izgleda, veća je vjerojatnost da će je netko obući i tako ispuniti misiju namijenjenu majici.

Promotivna majica je putujući pano.
 

Koje tehnike tiska na majice koristimo?

Najčešća tehnika tiska na promotivnim majicama je izravni sitotisak. Tehnologija je vrlo stara, ali još uvijek vrlo učinkovita. Prebacite boju kroz sito na majicu koja se upija u materijal. Ova metoda je pristupačna i najprikladnija za veća izdanja promotivnih majica.

Tehnika sitotiska može se koristiti i tako da se tinta prenese na poseban papir, nakon čega se toplinskom prešom prenosi na majicu. Za bolju postojanost boje dodaje se posebno ljepilo koje osigurava da materijal upije boju u sebe. Ova tehnika se zove tisak na majice s preslikačima.

Sublimacijski tisak na majice je vrlo slična tehnika, samo što se u ovom slučaju boja posebnim printerom prenosi na papir. S prijenosom topline na tekstil, međutim, boja isparava u materijal, pa se ne može opipati. Ova tehnika je prikladna samo za bijele majice od poliestera. Prednost je što je cijena višebojnog otiska vrlo niska.

Relativno nova tehnologija tiska na majice je DTG (direct to garment). U tom slučaju dizajn ispisujemo direktno na majicu putem posebno dizajniranih printera. Ova tehnika je prikladna za personaliziranje majica i manjih izdanja, kao i unikatnih majica.

Za personalizirane ili unikatne majice koristimo i posebne flex folije za tisak majica koje se izrezuju na rezaču i po potrebi tiskaju nakon čega se toplinskom prešom prenose na majicu. Ova tehnologija se također koristi za tisak na sportsku opremu.
 

Kome su namijenjene promotivne majice?

Nema puno poklona za promociju koji imaju tako širok raspon potencijalnih korisnika. Majice nose stari i mladi, djeca i odrasli, muškarci i žene, ukratko svi. Korisne su kod kuće, na poslu, u sportu i mogli bismo još nabrojati.

Promotivne majice prisutne su posvuda. Gotovo svaka tvrtka ih ima u svom asortimanu poklona za promociju ili kao korporativni dio uniforme za svoje zaposlenike. Vrlo su popularne u sportskim klubovima ili u školama i na fakultetima, jer s njima njihovi članovi i pripadnici pokazuju svoju pripadnost. Na kraju, ali ne i najmanje važno, majica s printom može biti i koristan i originalan poklon za rođendan ili bilo koji drugi blagdan.
 

Kome su namijenjene promotivne majice?

Dakle, vrlo je velika vjerojatnost da će darovana majica prije ili kasnije pronaći korisnika i tako će vaša reklamna poruka na najnenametljiviji način ići među ljudima. Da ne spominjemo i činjenicu da majice nemaju rok trajanja, poput kalendara. A ako mislite da se majice koriste samo ljeti, grdno se varate. Majica je bezvremenski, koristan i praktičan poklon za promociju.

Jeste li znali da majice imaju svoj međunarodni dan 21. lipnja?

Majice se u većini slučajeva tiskaju, ali i vezemo ih. O tome smo već pisali u blogu "Tisak ili vez na promotivnim tekstilima". Tisak može biti minimalistički (mali logo na srcu ili nekoj drugoj poziciji) ili složen dizajn koji sadrži bogatiju grafiku s dubokom vrijednošću poruke. Na našoj web stranici majice.si možete pronaći podosta ovih već dizajniranih majica. U većinu ovih dizajna možemo umetnuti vašu poruku ili logotip.

Poseban naglasak treba staviti i na mogućnost promjene našivene etikete, tiskanjem na unutarnjoj strani majice, gdje koristimo vaš logo i sve znakove održavanja, čime majicu činimo potpuno jedinstvenom. Da, istina je, mogućnosti su gotovo neograničene.

Ukratko, postoji niz čimbenika koje je potrebno uzeti u obzir pri kupnji promotivnih majica koji značajno utječu na kvalitetu vašeg poklona za promociju. Na temelju našeg više od 30 godina iskustva, u našoj smo tvrtki pripremili posebnu ponudu majica s printom, koje će zasigurno ispuniti vaša očekivanja. 

Stoga sljedeći put kada razmišljate o tome kako promovirati svoju tvrtku ili brend, razmislite o promotivnim majicama. Imaju sve što bi trebao imati dobar poklon za promociju. Nećete požaliti!

 

Preporučujemo čitanje bloga u kojim pišemo o sličnoj temi:

Promotivne majice - sve što ste željeli znati

Roly
MOB
Anda
Anvil
ATLANTIS
Gildan
Iqoniq
Kariban
Premier
Proact
Sol’s
XD Design
Xindao