Habeco.si Habeco.hr PromotionalGifts.eu Habeco.co.at Habeco.co.at Habeco.ch PromotionalGifts.eu

Sve što trebate znati o promotivnim kapama kao poslovnom poklonu

Sve što trebate znati o promotivnim kapama kao poslovnom poklonu

"Promotivne kape djeluju kao važan alat za oglašavanje i marketing za brendove i tvrtke.”

Promotivne ljetne kape (kape s logotipom, kape po mjeri, brendirane kape, reklamne kape) jedan su od najučinkovitijih poslovnih poklona za brendove i tvrtke. Svima se sviđaju, bez obzira na dob i spol. Osim toga, cjenovno su pristupačne, što ih čini popularnim među tvrtkama koje imaju ograničen proračun za promotivne svrhe. Stoga će vam članak u nastavku reći sve što trebate znati o promotivnim kapama kao poslovnom poklonu:

 

Što je promotivna kapa?

Kapa je pokrivalo za glavu koje služi za zaštitu očiju od sunca, a ujedno je i odjevni komad ili modni dodatak koji nadopunjuje odjeću. Kape nosimo kako bismo zaštitili glavu ili kosu od sunca, pijeska, vjetra ili nepovoljnih uvjeta, a ujedno nam pomažu održati elegantan izgled.  Stoga su zbog svoje zaštitne prirode trendi pokloni za promociju.

Kape se mogu personalizirati logotipima ili željenim oblikom grafike, što ih čini izvrsnim za korištenje kao marketinški poslovni poklon. Promotivna kapa može biti prekrasan modni dodatak uniformi tvrtke, organizacije ili određenog događaja. Tiskane kape kao pokloni za promociju mogu učinkovito promovirati tvrtku, koja ima ograničen marketinški proračun. Iako neke tvrtke imaju ogroman marketinški proračun, prednosti koje ostvaruju od promo materijala prilično su impresivne.

Što je promotivna kapa?
 

Vrste materijala koji se koriste za izradu kapa.

U prošlosti su se životinjske kože koristile za izradu kapa, no u novije vrijeme kape se izrađuju od izdržljivijih materijala poput prirodnih tkanina. Poznato je da prirodne tkanine traju dulje i jeftine su, što ih čini i popularnim izborom jer upijaju vlagu. U osnovi uklanjaju znoj s kože tijekom bilo koje fizičke aktivnosti.

Najpopularniji materijali koji se koriste za izradu kapa su:

Vuna: Vuna se može dobiti od runa janjaca i ovaca. Mekana je i upija vlagu. Obično se koristi za izradu kapa.

Pamuk: Ovo je prirodno vlakno dobiveno od pamuka. Prozračan je, mekan i ne iritira kožu.

Laneno platno: Ovo je vlakno koje se proizvodi pomoću biljke lana. Kao i pamuk, materijal je vrlo mekan i prozračan.

Poliester: Ovo je posebna vrsta sintetičkih vlakana izrađenih od reciklirane plastike. Često se koristi kao primarni dio u kapama. Izdržljiv je, vodootporan i dovoljno jak da se ne trga.

Najlon: Ovo je sinonim za poliester jer je izrađen od plastike. U vrućim ljetnim danima pruža osjećaj opuštenosti i lako se održava.

Ostali materijali uključuju traper, slamu, rajon i druge ekološki prihvatljive materijale. Jedan od tih ekološki prihvatljivih promo materijala je kapa od recikliranog pamuka s tehnologijom AWARE, dio "Impact kolekcije." Impact kolekcija odnosi se na skupinu održivih proizvoda koji štede vodu i ekološki su prihvatljivi. Prožeti su sljedivim materijalima koji se mogu testirati i s kojima se može potvrditi tvrdnje o održivosti pomoću tehnologije praćenja, virtualne komponente AWARE i tehnologije blockchaina. Time se može ublažiti “lažno zeleno oglašavanje” (eng. Greenwashing). Osim toga, izradom svake kape štedi se 328 litara vode.

Vrste materijala koji se koriste za izradu kapa.

Što je bejzbol kapa?

Tradicionalno su je nosili igrači bejzbola, no danas je bejzbol kapa neizostavan dio garderobe, jer se nalazi u ormaru gotovo svih, zbog velikog štita, koji pruža zaštitu od sunca. Bejzbol kapa je posebna, mekana kapa s velikim vizirom usmjerenim naprijed i podesivim remenom straga. Obično su ove kape izrađene od mekih materijala kao što su pamuk, vuna i poliester, zbog čega lako pristaju obliku glave s podesivim remenom koji omogućuje fleksibilnost.

Isprva su ih nosili samo igrači bejzbola, a trenutno su popularizirani kao trendi modni komad odjeće. Zato su bejzbol kape i šeširi po narudžbi izvrsni poslovni pokloni. Obavljaju razne funkcije poput zaštite očiju od sunca i popularan su modni dodatak. One donose osjećaj jedinstva kupcima i zaposlenicima i stvaraju vezu kad god i gdje god se kupac ili potencijalni kupac susreće s vašim prilagođenim kapama po mjeri.

 

Zašto su promotivne kape nevjerojatne za brendiranje?

Tiskane kape jedinstvene su za brendiranje za sve vrste poduzeća jer su bitan marketinški alat. Dostupne su u raznim modelima i bojama te savršeno zadovoljavaju sve poslovne zahtjeve. Reklamne kape se obično koriste zbog niza prednosti, kao što su:

Izvrsne su za oglašavanje: Zaposlenici, kupci ili klijenti koji nose vaše kape djeluju kao putujući panoi. Kape s logotipom ili sloganom kao personalizirani pokloni vaše tvrtke izvrstan su način za stjecanje tisuća dojmova kupaca i osoblja tijekom cijele godine.

Povećavaju motivaciju zaposlenika: Darovanje promotivnih bejzbol kapa kao poslovnih poklona vašim zaposlenicima pomaže povećati učinkovitost na radnom mjestu. To im daje osjećaj pripadnosti kao da predstavljaju nešto važno, što izgrađuje njihov moral.

Prilagođene kape po mjeri su uglavnom uniseks: Ovo je jedna od ključnih prednosti kapa s logotipom, jer ih svatko može nositi. Ne morate se previše opterećivati ​​savršenom veličinom jer se mogu brzo prilagoditi.

Apeliraju svim generacijama: Promotivne kape vole svi, bez obzira na godine, što ih čini poželjnim modnim dodatkom. Iako se stil stalno mijenja, tiskane kape ostaju aktualan modni dodatak koji prati obrasce suvremenog razvoja. Posebno za mlađu publiku, kape po narudžbi kao poslovni pokloni idealan su promo materijal.

One su vrijedni predmeti: Promotivne kape kao personalizirani pokloni dobar su zaštitni predmet i korisne osobito ljeti kada smo na otvorenom. Štite nas od sunca i sunčevog UV zračenja, osiguravajući ugodan život vašim korisnicima i stvarajući pozitivan dojam o brendu.

Zašto su promotivne kape nevjerojatne za brendiranje?
 

Kako povećati svijest o svom brendu s promotivnim kapama?

Promo materijal pomaže tvrtki da se usredotoči na razmišljanje svojih kupaca kako bi akcije i promotivne aktivnosti tvrtke bile usmjerene na njih. Tiskane kape mogu učiniti vašu tvrtku nezaboravnom, zbog emocionalne privrženosti vašem brendiranom proizvodu. Kao značajan brendirani artikl, brendirane kape kao personalizirani pokloni besprijekorno prikazuju vaš brend. Zapravo, ove vrste proizvoda su fantastičan način da pridobijete pažnju i relevantnost za vaše poslovanje.

Takve proizvode možete koristiti i kao poslovne poklone kako biste dodatno privukli potencijalne kupce. To stvara pozitivan dojam i potiče dobar odnos s vašim klijentima, dijeleći s njima poruku da imate dobre namjere. Nadalje, kape kao personalizirani pokloni izvrsne su i za kampanje i masovna darivanja na raznim događanjima, jer možete biti sigurni da kape neće završiti u smeću. Stoga kape s logotipom mogu pomoći privući potencijalne klijente i pretvoriti ih u stalne kupce i klijente.

 

Kako prilagoditi po mjeri svoje promotivne kape?

Prilikom odabira kape po mjeri, morate uzeti u obzir svoje ciljno tržište prije nego što odaberete vrstu, veličinu, materijal, oblik i dizajn kape. Odaberite nosive kvalitetne materijale koji će poboljšali imidž vašeg brenda i prilagođeni dizajn po mjeri, koji će svaki primatelj rado nositi.

Budući da su mogućnosti prilagodbe beskrajne, a kape imaju dovoljno prostora za brendiranje, trebali biste odabrati boje koje odgovaraju identitetu vašeg brenda. Također, možete se istaknuti hrabro otisnutim logotipom vaše tvrtke na reklamnim kapama ili odabrati druge jedinstvene dizajne, riječi ili printove kako biste uspješno predstavili svoju tvrtku.

Kako prilagoditi po mjeri svoje promotivne kape?
 

Ukratko, promotivne kape kao pokloni za promociju jedan su od najboljih izbora ako imate ograničen marketinški proračun, ali želite uspješno slijediti marketinške ciljeve. Doista, kapa s logotipom dobra je investicija kojom će primatelji vašeg poslovnog poklona brže i učinkovitije primijetiti vaš brend, tvrtku ili posao.

Da biste saznali više o korisnim poklonima za promociju, pročitajte naše slične blogove:

Promotivne boce za vodu – što je dobro znati prije kupnje?

Promotivni kišobrani, vaši putujući reklamni panoi

Razlozi zašto svi vole promotivne ručnike

5 razloga zašto vašoj tvrtki trebaju promotivni ruksaci

Roly
MOB
Anda
Anvil
ATLANTIS
Gildan
Iqoniq
Kariban
Premier
Proact
Sol’s
XD Design
Xindao